Schakels

in

WMO loket Terneuzen

Bij het WMO loket kunt u terecht met vragen mbt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving.

 

Algemeen e-mailadres: gemeente@terneuzen.nl

Adresgegevens:

Oostelijk Bolwerk 4, 4531 GS, Terneuzen

Valys

Vervoer buiten de regio voor een beperkt tarief wordt verzorgd door Valys. Om in aanmerking te komen voor een Valys pas moet u beschikken over één van de volgende documenten:
- Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer.
- Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo-rolstoel of scootmobiel.
- Een gehandicaptenparkeerkaart van uw gemeente.
- Een OV-begeleiderskaart.

Men krijgt een persoonlijk kilometerbudget toegewezen. Een begeleider mag gratis mee. Bovendien kunnen nog maximaal drie reisgenoten mee tegen hetzelfde tarief dat u betaalt. Uw reisgenoten moeten wel op dezelfde plek in en uitstappen als u.

Adresgegevens:

, 3260 WB, Oud Beijerland

Stichting personen alarm zeeland

Wanneer men zich laat aansluiten op personenalarmering, wordt er een alarmtoestel thuis geplaatst. Bij het alarmsysteem zit een zendertje, dit kan makkelijk meegedragen worden aan een halsketting of polsband. Door één druk op de alarmknop kan hulp worden ingeroepen.

De persoon die aangesloten wenst te worden, kan ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld 3 vrijwilligers (familie of buren) opgebeld worden als er alarm gegeven wordt. Ook kan er samengewerkt worden met een aantal zorginstellingen of thuiszorgorganisaties om professionele opvolging te garanderen als mensen alarm geven.

Adresgegevens:

Noordplein 2, 4331 RN, Middelburg

Welzorgwinkel Axel

In de Welzorgwinkel vindt u een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen op het gebied van wonen, werken en mobiliteit. Denk hierbij aan bedden, matrassen, rollators, scootmobielen, hulpmiddelen voor de douche, toilet en huishoudelijke zaken

Het is ook mogelijk om hulpmiddelen tijdelijk te lenen. Bijvoorbeeld een paar krukken, omdat u uw enkel gekneusd heeft, of een rolstoel na een knieoperatie. Bij Welzorg kunt dan het hulpmiddel (kosteloos) lenen.

Tevens kunt u bij ons terecht voor kleine reparaties aan uw hulpmiddel en advies voor de aanvraag van een hulpmiddel en aanpassingen aan uw woning. Heeft u vragen over uw huidige Wmo-hulpmiddel dan beantwoorden wij deze ook graag in onze winkel.


Openingstijden

Welzorg in Axel is van maandag tot en met vrijdag geopend van

08.00 – 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur.

Adresgegevens:

Noordstraat 47, 4567 GC, Axel

Buurtzorg Nederland

Bij ziekte en ouderdom met goede zorg thuis zelfstandig blijven wonen? Dat kan, met verzorging en verpleging van Buurtzorg.
Ziek zijn en ouder worden gaat vaak gepaard met handicaps en beperkingen. Dat wat u gewoon was iedere dag te doen gaat opeens moeilijk en lukt soms helemaal niet meer. Het heeft al met al grote consequenties voor u in het dagelijks leven. Buurtzorg helpt u hier mee om te gaan en helpt u bij het zoeken naar oplossingen.

Adresgegevens:

Pastoor Ossestraat 61, 7609 RX, Almelo

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen biedt verschillende mogelijkheden voor zorg en ondersteuning thuis. Soms gaat het immers wat minder. Bijvoorbeeld als gevolg van ouderdom, ziekte of een ongeluk. U kunt bij ons terecht voor hulp in de huishouding en verpleging, verzorging, dagopvang en dagbehandeling

Adresgegevens:

Truffinoweg 2, 4561 NT, Hulst

Privazorg Zeeuws-Vlaanderen

Bij PrivaZorg kunt u 24 uur per dag terecht voor persoonlijke verzorging en verpleging. De zorgverleners zorgen voor praktische en deskundige ondersteuning bij bijvoorbeeld, aan- en uitkleden, wassen, klaarzetten en toedienen van uw medicijnen en verpleegkundige taken zoals wondverzorging.

Ook kunt u rekenen op goede voorlichting en advies. Zowel de zorgcoördinator op het steunpunt als de zorgverleners zullen u met raad en daad terzijde staan.

PrivaZorg heeft twee locaties binnen Zeeuws-Vlaanderen

's Gravenhofplein 4
4561 AJ Hulst
0114 - 37 12 16

Burgemeester Erasmusstraat 4
4501 BK Oostburg
0117 - 39 63 96

Adresgegevens:

, , Verschillende locaties

Zeeuwse Stichting voor Beheer en Bewindvoering

De ZSBB treedt op in het belang van haar cliënten. Zij is behulpzaam bij het innen van alle mogelijke inkomsten en verzorgt alle noodzakelijke uitgaven. Daarnaast regelt de ZSBB de jaarlijkse belastingaangifte (Box 1), het declareren van eventuele ziektekosten, het aanvragen van toeslagen, enzovoort.

Adresgegevens:

Postbus 177, 4330 AD, Middelburg

Budget Support

Budget Support is er voor iedereen die niet (meer) in staat is om zijn of haar financiën correct te beheren. De regels en eisen veranderen vaak, deze zijn soms moeilijk bij te houden.
Ook met belastingaangiften en aanvragen voor bijstand is het zaak om goed op te hoogte te zijn van de regelgeving om te krijgen waar u recht op heeft. 

Telefoontijden
Maandag t/m donderdag van 10:00 t/m 12:00 en van 13:00 t/m 16:00

Vrijdag van 10:00 t/m 12:00

Adresgegevens:

Claushof 6A, 4532 BB, Terneuzen

Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

Op een zorgboerderij gaan agrarisch werk en zorg goed samen. Allerlei mensen, zoals deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, personen met een psychische of sociale hulpvraag of zorgbehoevende ouderen vinden er een waardevolle dagtaak in een natuurlijke omgeving.

Adresgegevens:

Touwslager 10, 5223 RK, Nieuwkuijk

VOF Buitenkans

U wilt iets in uw leven. Iets ondernemen, veranderen, aangaan, oppakken of voor elkaar krijgen. Buitenkans coacht u daarbij. Zij zien u als ondernemer in uw eigen verandering.

Wanneer u een somatische, psychiatrische, geriatrische of verstandelijke handicap heeft en op zoek bent naar de voor u best passende zorg dan kan Buitenkans u ondersteunen in het vinden van die zorg.

Adresgegevens:

Keizerstraat 1, 4461 AL, Goes

Het Vakantiebureau

Hetvakantiebureau organiseert vakanties, waarin de ontmoeting en de gezelligheid centraal staan en waarin zo nodig zorg en begeleiding wordt verleend. Een ieder die zich thuis voelt in de sfeer, waarin de vakanties worden gehouden, is welkom.

 

De vakanties zijn mogelijk door de inzet van ruim 1.400 vrijwillige medewerkers. www.hetvakantiebureau.nl Zij werken mee op basis van kost en inwoning en een eventuele reiskostenvergoeding. Voorafgaande aan de vakantieweken, krijgen zij verschillende trainingen aangeboden.

Adresgegevens:

Westhoflaan 2, 6741 KH, Lunteren