Schakels

in

CIZ

Het CIZ beoordeelt of mensen recht hebben op AWBZ-zorg. Dit gebeurt op basis van objectieve criteria, zodat de beoordeling overal in het land hetzelfde is. Deze criteria zijn een vertaling van de richtlijnen van het ministerie van volksgezondheid welzijn en sport. De betreffende locatie CIZ voor regio Zeeland zit in Bergen op Zoom.


Het CZ Zorgkantoor Zeeland bvindt zich in Goes. Het kantoor voert de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) uit voor de regio's Zeeland, Zuid-Hollandse eilanden, West-Brabant, Zuidoost-Brabant, Haaglanden en Zuid-Limburg.

Wulfaertstraat 25
4461 HS GOES

0113 - 27 44 00
infozorgkantoren@cz.nl

Adresgegevens:

Joulehof 14, 4622 RG, Bergen op Zoom

Thuiszorgcentrum Zeeland

Thuiszorg centrum Zeeland heeft een breed aanbod van uitleen, huur en koopartikelen.

De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30
Het servicecenter is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 (U kunt hier alleen terecht na telefonische afspraak)
Het servicecenter is telefonisch bereikbaar vanaf 09.00

 

Adresgegevens:

Badhuisstraat 104, 4381 LV, Vlissingen

Alzheimer Assistent

Eerste Nederlandse app voor mantelzorgers van mensen met dementie, momenteel alleen geschikt voor tablets.

De Alzheimer Assistent is het digitale hulpje voor de mantelzorger van iemand met dementie. U onderhoudt contact met familie en vrienden, deelt ervaringen met lotgenoten en vindt gerichte informatie over tientallen situaties die zich voordoen tijdens de zorg voor uw naaste.


De Alzheimer Assistent biedt de volgende functies:


- De Alzheimerwijzer
Een naslagwerk met tekst en video’s over situaties die zich voor kunnen doen. Elk onderwerp is voorzien van een reactiemogelijkheid waar lotgenoten tips en ervaringen uitwisselen.


- Het verslag van de dag
Beschrijf de dag en deel dit relaas met familie en vrienden die hier vervolgens op kunnen reageren.


- Alzheimerverhalen
Verschillende mantelzorgers en zorgprofessionals houden een weblog bij waarin zij hun ervaringen met u delen.


- Notificaties
De Alzheimer Assistent toont u in één oogopslag welke nieuwe reacties, blogs en onderwerpen zijn toegevoegd.

Adresgegevens:

, ,

Combitax Walcheren

Combitax Walcheren is een onderdeel van Taxi Blaakman. Bent u in bezit van een WMO-pas, dan kunt u met Combitax alle kanten op. Een WMO-vervoerpas is bedoeld voor ouderen en gehandicapten en kan worden aangevraagd bij het WMO of Zorgloket van uw gemeente.

 

De Combitax rijdt al meer dan 15 jaar ouderen en gehandicaptenvervoer en wordt verzorgd door Taxi Blaakman. Het wagenpark is modern en speciaal aangepast aan de wensen van de reiziger dankzij samenspraak met de gebruikersorganisaties. De chauffeurs zijn behulpzaam, hebben een gedegen stratenkennis en zijn bovendien gediplomeerd.

Adresgegevens:

Bedrijfsweg 12, 4387 PD, Vlissingen

Landgoed Rijckholt

Op Landgoed Rijckholt bevinden zich verschillende woonvormen voor ouderen. Er zijn ruime appartementen en woningen voor mensen met dementie. Eventuele zorg kan aan huis geregeld worden, indien u nog geen zorg nodig heeft is het ook mogelijk hier te komen wonen.

Adresgegevens:

Calvlietlaan 11, 4494 NZ, Geersdijk

Allerzorg Van der Bijl

Allerzorg levert vanuit Zierikzee gespecialiseerde zorg. Voor ouderen kan er thuiszorg geregeld worden maar Allerzorg biedt ook palliatieve zorg.

Adresgegevens:

Koning Gustaafweg 2, 4301 NP, Zierikzee

Mens in Beweging Zeeland

De paramedische coöperatie is een initatief van enkele Zeeuwse Fysiotherapie praktijken. Het doel is de mens helpen in zijn bewegen en zodoende een bijdrage leveren aan de kwaliteit van bewegen, van leven.

Voor diverse doelgroepen, zo ook ouderen zijn er beweegprogramma's. Deze zijn gericht op bijvoorbeeld reuma of diabetes patiënten.

Kijk op de website voor de deelnemende praktijken.

Adresgegevens:

Ambachtsveld 35, 4388 AV, Oost-Souburg

Buurtteam Kapelle (sociale wijkteam Kapelle)

Buurtteam

In Kapelle is een buurtteam actief. Het buurtteam is een samenwerking tussen “RWS partner in wonen”, de gemeente Kapelle, de Betho, Cederhof welzijn, Cederhof zorg, SMWO, Allevo, Politie Zeeland, Zeeuwse Zorgschakels (zoorheen Stichting Ketenzorg Midden en Noord Zeeland), diverse kerken en het rode kruis. Het Buurtteam houdt zich bezig met signalering van problematiek, begeleiding, doorverwijzing en het uitvoeren van praktische hulp voor inwoners van de gemeente Kapelle.  Vanuit het buurtteam zijn samenwerkingsverbanden ontstaan tussen diverse professionele en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Kapelle. Het belangrijkste doel van deze samenwerking is (bij problemen), organisaties op elkaar af te stemmen en met u te kijken welke hulp nodig is. Voordeel voor u is dat de verschillende hulpverleners niet langs elkaar heen werken, maar samenwerken. Om dit te kunnen doen hebben we natuurlijk wel uw toestemming nodig. 

Adresgegevens:

, ,

Tragel Zorg

Tragel biedt zorg en ondersteuning aan ruim 600 mensen op zo’n 70 locaties door heel Zeeuws-Vlaanderen. Wij zijn een professionele ondersteuner op de leefgebieden wonen, werken, vrije tijd en hebben een expertise op het gebied zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat ons om een goed leven, welke zorg of ondersteuning er ook nodig is. Hoe dat goede leven eruit ziet, bepaalt de persoon zelf. Wij ondersteunen met verschillende vormen van vakkundige zorg en begeleiding. Waar nodig in samenwerking met anderen. Met zo’n 750 zorgprofessionals die zich iedere dag inzetten voor mens en regio, zijn wij één van de grootste werkgevers van Zeeuws-Vlaanderen. 

Adresgegevens:

Sterredreef 50, 4567 BL, Clinge

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen biedt ouderen een breed pakket van mogelijkheden op het gebied van wonen, welzijn, zorg en behandeling, verspreid door Zeeuws-Vlaanderen. Met een nieuwe aanpak van dienstverlening en een andere kijk op zorg timmeren we aan de weg.

Onze ruim 700 deskundige medewerkers en ruim 500 betrokken vrijwilligers staan dagelijks voor u klaar. U behoudt uw zelfstandigheid en de regie. Wij springen in daar waar de hulp van uw familie of omgeving niet meer toereikend is.

Adresgegevens:

Truffinoweg 2, 4561 NT, Hulst

ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Zo lang het kan, vertrouwd thuis wonen met alle hulp en zorg die nodig is. ZorgSaam vervult elke dag weer deze wens van haar cliënten in geheel Zeeuws-Vlaanderen! Soms lukt het niet om op eigen kracht thuis te wonen, zoals bij ziekte, handicap, wanneer u een dagje ouder wordt of bij psychische/sociale problemen. U kunt ons dan inschakelen voor verpleging, verzorging, hulp in het huishouden en/of thuisbegeleiding.

 

Als het niet meer mogelijk is om, vanwege ziekte of handicap, vertrouwd thuis te wonen, kunt u terecht in één van onze locaties. Alles onder één dak met alle hulp die nodig is. Bachten Dieke in Terneuzen, Coensdike in Aardenburg, Emmaus in IJzendijke en Vremdieke in Hoek staan garant voor volwaardige zorgverlening aan ouderen. Er zijn diverse woonvormen, die aangevuld kunnen worden met de zorg die nodig is. Ook bieden we dagverzorging.

Adresgegevens:

Wielingenlaan 2, 4535 PA, Terneuzen

Nucleuszorg B.V.

Nucleuszorg is een ondersteunende eerstelijnsorganisatie van en voor huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen.
Samen met huisartsen, verpleegkundigen, triagisten, praktijkondersteuners huisarts en medewerkers werken wij aan een optimale zorg.

Onder Nucleuszorg ressorteren twee huisartsenposten en een zorggroep. Voor meer informatie wordt verwezen naar onze website www.nucleuszorg.nl.

Adresgegevens:

Vlietstraat 12, 4535 HA, Terneuzen