Naasten van mensen met hersenletsel (NAH)

Als een naaste niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft opgelopen, staat je wereld even stil. Tegelijkertijd moeten er 101 dingen geregeld worden. Door jou. Terwijl jouw dagelijks leven ook 'gewoon' doorgaat. 

Om ondersteuning te vinden kun je terecht bij het mantelzorgsteunpunt in je gemeente. 

Wacht niet te lang met ondersteuning zoeken. Om goed voor een ander te kunnen (blijven) zorgen, is het belangrijk dat je ook genoeg tijd voor je zelf maakt. Informeer naar de mogelijkheden bij de gemeente waar je woont.


Oosterschelderegio:  SMWO

Schouwen Duiveland: SMWO Schouwen Duiveland

Tholen: Gemeente Tholen

Walcheren: Manteling
Terneuzen: AAN-Z 

Hulst: Hulst voor elkaar

Sluis: Porthos 

 

Vanuit Zeeuwse Zorgschakels proberen we samen met de gemeentes in Zeeland gespreksgroepen te organiseren voor naasten van mensen het hersenletsel. Neem voor concrete data contact op met de coördinator Hersenletsel Zeeland

 

 

 

 

WehelpenHersenletsel.nl

We helpen heeft i.s.m. ervaringsdeskundigen een app ontwikkeld om jou als naaste/mantelzorger te ondersteunen. Kijk eens wat wehelpenhersenletsel.nl jou kan bieden. Want wat alle ervaren mantelzorgers aanraden is: "Doe het niet alleen".


HUPPLA, makkelijker om hulp vragen

 

Via de website van Huppla maak je een account aan en nodig je eenvoudig vrienden en bekenden uit om je te helpen.

Huppla vraag hen wat ze willen doen en jij krijgt dat in een helder overzicht. Dat maakt hulp inschakelen een stuk gemakkelijker.