Websites over hersenletsel

 

Op zoek naar meer informatie over NAH? Er zijn talloze sites over dit onderwerp. Hieronder vindt u websites met betrouwbare informatie.


www.watvindik.nl/hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. Je kunt zoeken op trefwoord en/of op rubriek. Je kunt ook de afstand aangeven waarbinnen je iets zoekt. Dan moet je wel de plaatsnaam of alle letters en cijfers van je postcode invullen.

 

Uitleg over hersenletsel

www.hersenletsel-uitleg.nl

Website met uitleg over hersenletsel en gevolgen in begrijpelijke taal. Informatie ingedeeld voor mensen met hersenletsel, mantelzorger en professional.

 

 

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl

www.hersenletsel.nl

Dit is een vereniging van en voor mensen die door hersenletsel zijn getroffen en hun naasten.

Op de website vindt u allerlei informatie over hersenletsel.

 

Hersenz

Hersenz

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Bent u als gevolg daarvan vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kunt u zich niet goed meer concentreren?

Met de behandeling van Hersenz leren u en uw naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in uw leven. U leert uw energie goed te verdelen en handig om te gaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies of moeite met organiseren. Ook werken we aan uw fysieke conditie, zodat u weer vertrouwd raakt met uw lichaam.

 

Hersenstichting

www.hersenstichting.nl

 

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven ze voorlichting en voeren ze vernieuwende projecten uit.

 

Op de website vindt u allerlei informatie over hersenletsel, onderzoek en activiteiten.

 

Hartstichting

www.hartstichting.nl

 

De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Zij financiert o.a. onderzoek naar hart- en vaatziekten, zet zich in voor een hartgezonde toekomst voor kinderen en geeft voorlichting en steun aan patiënten.

 

U vindt hier o.a. meer informatie over beroerte.

 

MS Vereniging Nederland

MS Vereniging Nederland: www.msvereniging.nl

 

MS Vereniging Nederland is er voor jou en je dierbaren. Met een luisterend oor, professionele kennis en de behartiging van jouw belangen

 

Stichting Contusio Cerebri Fonds

Stichting Contusio Cerebri Fonds: www.hersenkneuzing.nl

 

De Stichting CCF stelt zich tot doel om onderzoekkennis en praktijkkennis inzake Contusio Cerebri relevant en beschikbaar te maken voor patiënten en zorgverleners.

 

Stichting Hersentumor.nl

Stichting Hersentumor.nl: www.hersentumor.nl

 

De Stichting Hersentumor.nl bestaat uit een hechte groep professionals en enthousiastelingen en heeft als missie het verstrekken van onafhankelijke, actuele, betrouwbare en praktische informatie over hersentumoren.

 

Nederlandse Meningitis Stichting

Nederlandse Meningitis Stichting: www.meningitis-stichting.nl

 

De stichting zet zich in voor goede informatie, zorg en volledige participatie in de maatschappij voor mensen die geconfronteerd worden met meningitis/encefalitis/sepsis.

 

Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel na coma

Voor iemand die in coma raakt door ongeval, hartstilstand of ziekte worden zo snel mogelijk alle beschikbare middelen -hightech ambulances, complexe operaties, dure IC zorg- ingezet om de kans op overleven en verder herstel zo groot mogelijk te maken. 

Helaas komt, als gevolg van het opgelopen hersenletsel, niet iedereen daarna weer vanzelf bij bewustzijn. Als de ogen na een paar weken weer opengaan zonder zichtbare tekenen van bewustzijn, is er sprake van een niet-responsief waaksyndroom (NWS, voorheen ‘vegetatieve toestand’ genoemd).  Dat kan tijdelijk of  blijvend zijn. 
Voor meer informatie zie Website Een na Coma

 

Werken met hersenletsel

Werken met hersenletsel: www.werkenmethersenletsel.nl

 

Op deze website vindt u middels ‘Vraag & Antwoord’ informatie over hersenletsel, re-integratie, job coaching, rechten en plichten en andere relevante tips en informatie.

 

De website is bedoeld als wegwijzer voor werkzoekenden en werknemers met hersenletsel, werkgevers en alle overige professionals (zoals bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, HRM, coaches & consulenten).