Agenda

Persbericht Alzheimer Café Walcheren

 

Op zaterdag 22 september 2018 zal er in ’t Gasthuis, Noordpoortplein 2, te Middelburg weer een Alzheimercafé plaatsvinden van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is geopend vanaf 14.00 uur.

 

Gastspreker zijn: Jeanine Smith, teamleider zorg svrz

 

Het onderwerp zal zijn: Dementie en het levensverhaal. Wat doe je er mee?

  

Na de presentatie is er ruim gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en in discussie te gaan. Ook kunt u vragen stellen aan mevr. Smith en aan de professionals en vrijwilligers in de zaal. U kunt lotgenoten ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook bent u welkom aan de leestafel (u kunt onze boeken lenen) en de infotafel van de Stichting Alzheimer Nederland. Zoals in ieder Café, is er de mogelijkheid om iets te drinken voorzien van een hapje.

Iedereen is van harte welkom.

Graag tot ziens op 22 september 2018.

 

Zijn er nog vragen, dan kunt U terecht bij:

Jessy Benne:                 tel. 06-15455408

Tineke Jager:               tel. 06-20499618

 

Ook kunt u ons via de mail bereiken: ahcafewalcheren@svrz.nl

 

 

Een (erkend) Alzheimer Café is een plek waar mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, mantelzorgers en hulpverleners elkaar in informele sfeer ontmoeten. Door met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen wordt de ziekte bespreekbaar en kan men elkaar beter begrijpen en bereiken. Lotgenotencontact in een caféachtige sfeer. Met daarbij steeds ook een inleider-deskundige, soms muziek, een video, etc.

Dergelijke cafés zijn er op 265 plaatsen in Nederland en dus ook op Walcheren, per adres ´t Gasthuis in Middelburg. Ze worden georganiseerd door vrijwilligers uit de regio van de Stichting Alzheimer Nederland.

Het Alzheimer Café Walcheren wordt financieel gesteund door de Stichting Alzheimer Nederland en de Walcherse gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere

 

Terug naar overzicht