Rilland: Dementie en woonomgeving?

De Zeeuwse Huiskamer is een project en een fysieke plaats waar innovaties, experimenten en verschillende belangengroepen samenkomen. Op een plaats waar zorg zich steeds meer zal gaan concentreren: de huiskamer. In deze Zeeuwse Huiskamers brengen bewoners en ervaringsdeskundigen (toekomstige) behoeften in beeld en ontwikkelen bedrijven, overheden, welzijns-, zorg-, en kennisinstellingen innovatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website 

 

Zeeuwse Zorgschakels speelt een actieve rol in het project in Rilland, waar dementie en woonomgeving als bijzondere richting binnen de Zeeuwse Huiskamer onderzocht worden. Marieke van Werkhoven, directeur van Zeeuwse Zorgschakels, werd hierover geïnterviewd. Het interview kunt u hier teruglezen. Ze is ook te gast geweest in een radiouitzending en vertelt hier enthousiast over het project en de samenwerking met de Zeeuwse Huiskamer. Luister hier de hele uitzending terug.

 

Don Monfils, architect, heeft veel kennis opgedaan over mensen met dementie en hun woonomgeving. Hij deelt deze informatie d.m.v. zijn blogs. U kunt ze hieronder teruglezen:

 

Media-aandacht!

Het dorp Rilland wordt misschien wel het eerste Zeeuwse dorp met het predikaat: dementieproof. Initiatiefnemers gingen op pad om te kijken wat beter kan in het dorp. Ook komt er binnenkort in Rilland een proef van dementerenden met een gps-tracker. Voor meer informatie over dit nieuwsitem klik hier.