Schakels

in

Stichting Mentorschap Zeeland

Iemand kan soms niet meer in staat zijn om zelf persoonlijke beslissingen te nemen. Als er dan ook geen familie is die ondersteuning kan bieden, dan heeft deze persoon recht op een mentor. Deze mentor neemt beslissingen voor deze persoon en willigt de wil in van de persoon in kwestie. 

 

E-mailadres: stmz@zeelandnet.nl

Adresgegevens:

Noordmonsterweg 1, 4332 SC, Middelburg

Aan Z

"aan Z" is de welzijnsorganisatie van de gemeentes Terneuzen en Assenede. Het is een grensoverschrijdende organisatie die zowel in Nederland als in België actief is.

Ondersteuning in de vorm van

- Informatie en advies
- Begeleiding
- Bemiddeling
- Zinvolle tijdsbesteding
- Bevorderen van zelfstandig wonen
- Beleidsondersteuning en -advisering

 

Algemeen e-mailadres: info@aan-z.eu

Adresgegevens:

Markt 1, 4571 BG, Axel

Stichting Welzijn Hulst

Stichting Welzijn Hulst (SWH) is een brede welzijnsorganisatie die zich inzet voor het welzijn van alle inwoners in Oost Zeeuws-Vlaanderen. Zij doet dit door o.a. dienstverlening, activiteiten te ontwikkelen en/of in stand te houden. Preventie is hét kernwoord van SWH, waarbij de organisatie zich bij voorrang richt op hen die zich in een kwetsbare positie bevinden.

 

E-mailadres: swh@welzijnhulst.nl

Adresgegevens:

Lange Bellingstraat 2, 4561 ED, Hulst

Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen

De Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen ondersteunt groepen van mensen en individuen om zo goed mogelijk persoonlijk en maatschappelijk te functioneren plus zich te ontplooien. Dat gebeurd doordat er samen naar oplossingen en mogelijkheden wordt gezocht. Naast dit ondersteunende aanbod worden ook cursussen en workshops gegeven.

 

Algemeen e-mailadres: administratie@welzijnencultuur.nl

Adresgegevens:

Nieuwstraat 2, 4501 BD, Oostburg

WMO loket Hulst

Bij het WMO loket kunt u terecht met vragen mbt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving.

 

Algemeen e-mailadres: info@gemeentehulst.nl

Adresgegevens:

Grote Markt 24, 4561 EB, Hulst

WMO loket Sluis

Bij het WMO loket (Klanten Contact Centrum) kunt u terecht met vragen mbt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving.

 

Algemeen e-mailadres: info@gemeentesluis.nl

Adresgegevens:

Nieuwstraat 22, 4501 BD, Oostburg

WMO loket Terneuzen

Bij het WMO loket kunt u terecht met vragen mbt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving.

 

Algemeen e-mailadres: gemeente@terneuzen.nl

Adresgegevens:

Oostelijk Bolwerk 4, 4531 GS, Terneuzen

Valys

Vervoer buiten de regio voor een beperkt tarief wordt verzorgd door Valys. Om in aanmerking te komen voor een Valys pas moet u beschikken over één van de volgende documenten:
- Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer.
- Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo-rolstoel of scootmobiel.
- Een gehandicaptenparkeerkaart van uw gemeente.
- Een OV-begeleiderskaart.

Men krijgt een persoonlijk kilometerbudget toegewezen. Een begeleider mag gratis mee. Bovendien kunnen nog maximaal drie reisgenoten mee tegen hetzelfde tarief dat u betaalt. Uw reisgenoten moeten wel op dezelfde plek in en uitstappen als u.

Adresgegevens:

, 3260 WB, Oud Beijerland

Stichting personen alarm zeeland

Wanneer men zich laat aansluiten op personenalarmering, wordt er een alarmtoestel thuis geplaatst. Bij het alarmsysteem zit een zendertje, dit kan makkelijk meegedragen worden aan een halsketting of polsband. Door één druk op de alarmknop kan hulp worden ingeroepen.

De persoon die aangesloten wenst te worden, kan ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld 3 vrijwilligers (familie of buren) opgebeld worden als er alarm gegeven wordt. Ook kan er samengewerkt worden met een aantal zorginstellingen of thuiszorgorganisaties om professionele opvolging te garanderen als mensen alarm geven.

Adresgegevens:

Noordplein 2, 4331 RN, Middelburg

Welzorgwinkel Axel

In de Welzorgwinkel vindt u een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen op het gebied van wonen, werken en mobiliteit. Denk hierbij aan bedden, matrassen, rollators, scootmobielen, hulpmiddelen voor de douche, toilet en huishoudelijke zaken

Het is ook mogelijk om hulpmiddelen tijdelijk te lenen. Bijvoorbeeld een paar krukken, omdat u uw enkel gekneusd heeft, of een rolstoel na een knieoperatie. Bij Welzorg kunt dan het hulpmiddel (kosteloos) lenen.

Tevens kunt u bij ons terecht voor kleine reparaties aan uw hulpmiddel en advies voor de aanvraag van een hulpmiddel en aanpassingen aan uw woning. Heeft u vragen over uw huidige Wmo-hulpmiddel dan beantwoorden wij deze ook graag in onze winkel.


Openingstijden

Welzorg in Axel is van maandag tot en met vrijdag geopend van

08.00 – 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur.

Adresgegevens:

Noordstraat 47, 4567 GC, Axel

Buurtzorg Nederland

Bij ziekte en ouderdom met goede zorg thuis zelfstandig blijven wonen? Dat kan, met verzorging en verpleging van Buurtzorg.
Ziek zijn en ouder worden gaat vaak gepaard met handicaps en beperkingen. Dat wat u gewoon was iedere dag te doen gaat opeens moeilijk en lukt soms helemaal niet meer. Het heeft al met al grote consequenties voor u in het dagelijks leven. Buurtzorg helpt u hier mee om te gaan en helpt u bij het zoeken naar oplossingen.

Adresgegevens:

Pastoor Ossestraat 61, 7609 RX, Almelo

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen biedt verschillende mogelijkheden voor zorg en ondersteuning thuis. Soms gaat het immers wat minder. Bijvoorbeeld als gevolg van ouderdom, ziekte of een ongeluk. U kunt bij ons terecht voor hulp in de huishouding en verpleging, verzorging, dagopvang en dagbehandeling

Adresgegevens:

Truffinoweg 2, 4561 NT, Hulst