Schakels

in

Consultatief Palliatief Team Zeeland

Voor consultvragen kunt u bellen naar 06 - 510 342 83
In de Weekenden kunt u van 9.00 tot 17.00 bij Ter Valcke terecht op telefoon nummer 0113 - 31 53 00

In de Oosterschelde regio mailt u naar Carine Jongepier (c.jongepier@svrz.nl)
In Zeeuws Vlaanderen mailt u naar Petra van den Akker (regiocoordinatorpz@zzv.nl)

Bekijk de online brochure "Wegwijs in de palliatieve zorg Zeeland" als pdf bestand.

Adresgegevens:

, ,

Combitax Walcheren

Combitax Walcheren is een onderdeel van Taxi Blaakman. Bent u in bezit van een WMO-pas, dan kunt u met Combitax alle kanten op. Een WMO-vervoerpas is bedoeld voor ouderen en gehandicapten en kan worden aangevraagd bij het WMO of Zorgloket van uw gemeente.

 

De Combitax rijdt al meer dan 15 jaar ouderen en gehandicaptenvervoer en wordt verzorgd door Taxi Blaakman. Het wagenpark is modern en speciaal aangepast aan de wensen van de reiziger dankzij samenspraak met de gebruikersorganisaties. De chauffeurs zijn behulpzaam, hebben een gedegen stratenkennis en zijn bovendien gediplomeerd.

Adresgegevens:

Bedrijfsweg 12, 4387 PD, Vlissingen

Allerzorg Van der Bijl

Allerzorg levert vanuit Zierikzee gespecialiseerde zorg. Voor ouderen kan er thuiszorg geregeld worden maar Allerzorg biedt ook palliatieve zorg.

Adresgegevens:

Koning Gustaafweg 2, 4301 NP, Zierikzee

Tragel Zorg

Tragel biedt zorg en ondersteuning aan ruim 600 mensen op zo’n 70 locaties door heel Zeeuws-Vlaanderen. Wij zijn een professionele ondersteuner op de leefgebieden wonen, werken, vrije tijd en hebben een expertise op het gebied zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat ons om een goed leven, welke zorg of ondersteuning er ook nodig is. Hoe dat goede leven eruit ziet, bepaalt de persoon zelf. Wij ondersteunen met verschillende vormen van vakkundige zorg en begeleiding. Waar nodig in samenwerking met anderen. Met zo’n 750 zorgprofessionals die zich iedere dag inzetten voor mens en regio, zijn wij één van de grootste werkgevers van Zeeuws-Vlaanderen. 

Adresgegevens:

Sterredreef 50, 4567 BL, Clinge

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen biedt ouderen een breed pakket van mogelijkheden op het gebied van wonen, welzijn, zorg en behandeling, verspreid door Zeeuws-Vlaanderen. Met een nieuwe aanpak van dienstverlening en een andere kijk op zorg timmeren we aan de weg.

Onze ruim 700 deskundige medewerkers en ruim 500 betrokken vrijwilligers staan dagelijks voor u klaar. U behoudt uw zelfstandigheid en de regie. Wij springen in daar waar de hulp van uw familie of omgeving niet meer toereikend is.

Adresgegevens:

Truffinoweg 2, 4561 NT, Hulst

ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Zo lang het kan, vertrouwd thuis wonen met alle hulp en zorg die nodig is. ZorgSaam vervult elke dag weer deze wens van haar cliënten in geheel Zeeuws-Vlaanderen! Soms lukt het niet om op eigen kracht thuis te wonen, zoals bij ziekte, handicap, wanneer u een dagje ouder wordt of bij psychische/sociale problemen. U kunt ons dan inschakelen voor verpleging, verzorging, hulp in het huishouden en/of thuisbegeleiding.

 

Als het niet meer mogelijk is om, vanwege ziekte of handicap, vertrouwd thuis te wonen, kunt u terecht in één van onze locaties. Alles onder één dak met alle hulp die nodig is. Bachten Dieke in Terneuzen, Coensdike in Aardenburg, Emmaus in IJzendijke en Vremdieke in Hoek staan garant voor volwaardige zorgverlening aan ouderen. Er zijn diverse woonvormen, die aangevuld kunnen worden met de zorg die nodig is. Ook bieden we dagverzorging.

Adresgegevens:

Wielingenlaan 2, 4535 PA, Terneuzen

Clara thuis

Als het levenseinde nadert, wordt de zorg over het algemeen intenser en intensiever.
Als het te zwaar wordt, kunnen opgeleide ClaraThuis- vrijwilligers tijd, aandacht en ondersteuning bieden.

Niet alleen aan de cliënt, maar ook aan de mantelzorgers zodat zij zelf even op adem kunnen komen.
De vrijwilligers zijn er, als het er écht om gaat.
De zorg die de vrijwilligers bieden, vindt altijd plaats in afstemming en samenwerking met de hulpvrager, diens naasten en de zorgprofessionals zoals de huisarts en de beroepsmatige thuiszorg.
De vrijwilliger(s) kunnen meerdere momenten per week hulp bieden: overdag, ’s avonds, in het weekend en in overleg ook ’s nachts.
Hoe vaak en op welke tijdstippen de vrijwilligers komen, overlegt u met de coördinator.
De diensten voor een vrijwilliger duren overdag 1-4 uren en ’s nachts van 23.00 uur – 7. 00 uur.

Adresgegevens:

, ,