Beste bezoeker,

Het zijn bijzondere, onzekere tijden nu het corona virus ook ons land treft. De gevolgen van de maatregelen die getroffen worden raken iedereen. Ook als het gaat om ons werk zijn wij genoodzaakt onze werkwijze aan te passen.

Concreet betekent dit dat al onze medewerkers vanuit huis werken, ook onze casemanagers. Zij zullen tot nader order in principe geen huisbezoeken afleggen. In geval van een crisis situatie wordt door de betrokken casemanager gekeken wat er nodig is en wordt op maat een beleid vastgesteld.

Verder zullen gezamenlijke overleggen opgeschort worden tot nader order. Ook de geplande scholingsdagen vervallen. Zodra er meer bekend is vanuit de landelijke Overheid zullen wij hierover uiteraard met de betreffende personen over communiceren.

Hier vindt u actuele informatie over het corona-virus en zorg in Zeeland.

Casemanager dementie nodig?

Wanneer er sprake is van een vermoeden van dementie, of een ‘niet pluisgevoel’, dan kunt u ondersteuning en begeleiding krijgen van een casemanager dementie. De casemanager komt bij u thuis en brengt in kaart wat nodig is in uw situatie. Ook kan de casemanager u begeleiden bij het laten vaststellen van de diagnose door een arts. Voor het aanvragen van zorg en ondersteuning en voor een duidelijk ziektebeeld is dit relevant.

Inzet van een casemanager wordt betaald uit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Als u gebruik maakt van een indicatie vallend onder de Wet Langdurige Zorg is een eigen bijdrage verschuldigd, in overige gevallen wordt het casemanagement volledig vergoed zonder eigen bijdrage.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de hulp van een casemanager, kunt u zich hier ook online aanmelden.
Aanmelding via de website biedt geen garantie op een casemanager, wel zal de stichting zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.