Aandacht en zorg voor zin & betekenis staan de laatste tijd sterk in de belangstelling.

In deze webinar krijgt u een model gepresenteerd waarin het existentiële domein is verbonden, maar ook onderscheiden van het behandeldomein. Aandacht wordt besteed aan wat er door artsen en poh’s-ggz te ‘doen’ (do’s en don’ts) valt binnen het existentiële domein, welke valkuilen er zijn en welke specifieke deskundigheid en sensitiviteit voor deze thematiek nodig is. Ook wordt helder wanneer zij zouden kunnen doorverwijzen naar een geestelijk verzorger. Geestelijke verzorging is vanaf 2019 door een subsidieregeling inzetbaar voor scholing van zorgverleners en voor patiëntenzorg in de thuissituatie.

De webinar wordt verzorgd door Willem Blokland – humanistisch raadsman. Hij werkt al lange tijd in het UMC Utrecht in patiëntenzorg en in onderwijs. Daarnaast is hij verbonden aan het Huis voor Levensvragen Zeeland.

Deelname aan deze webinar is gratis. Deze wordt georganiseerd op vrijdag 20 november 17.15-18.15 uur, donderdag 26 november 17.15 -18.15 uur en dinsdag 1 december 17.15-18.15 uur. Lees hier wat u kunt verwachten van de sessie, en hoe u zich kunt aanmelden.