Bloeddruk meten op de Dag van de Beroerte: 'Belangrijk om er op tijd bij te zijn'

Iedere dag worden meer dan 100 mensen in Nederland getroffen door een beroerte, wat een aanzienlijke impact op hun leven heeft. Veel mensen zijn echter niet bekend met wat een beroerte (CVA) precies is, hoe je de symptomen herkent en welke stappen je moet ondernemen. In de week van de Europese Dag van de Beroerte wordt op donderdag 16 mei extra aandacht besteed aan dit onderwerp op de weekmarkt in Middelburg. Diverse zorgorganisaties uit Zeeland zullen samen met het landelijk gratis loket Breinlijn informatie verstrekken over het leven met de gevolgen van een beroerte en manieren om een beroerte te voorkomen.

Om meer bewustzijn te creëren over de risico’s van een beroerte, kunnen bezoekers van de weekmarkt hun bloeddruk en bloedsuikerspiegel laten controleren en advies krijgen over een gezonde levensstijl. Indien afwijkingen worden vastgesteld, worden zij doorverwezen naar hun huisarts voor verdere controle. Vorig jaar bezocht een jonge vrouw onze kraam, waarbij bleek dat zij een hoge bloeddruk had, ondanks het ontbreken van symptomen. Zij heeft een afspraak gemaakt met haar huisarts. Ook een marktkoopman die twijfelde over zijn gezondheid en op het laatste moment besloot zijn bloeddruk te laten meten, bleek een hoge bloeddruk te hebben.

Naast praktische metingen deelt een ervaringsdeskundige inzichten over de onzichtbare gevolgen van een beroerte en wordt er informatie gegeven over revalidatie en herstel. Bovendien ontvang je een goodiebag met materialen en informatie van verschillende zorgverleners in de regio (op=op) en kun je deelnemen aan een prijsvraag.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Vier keer per jaar verschijnt onze nieuwsbrief. Hierin leest u onder andere over de ontwikkelingen binnen onze organisatie en over mooie initiatieven of projecten. Dit is wat u van onze nieuwsbrieven kunt verwachten >

* indicates required

Intuit Mailchimp