Welkom bij Netwerk Dementie Zeeland

Netwerk Dementie Zeeland wil mensen met dementie, hun naasten en professionals graag laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Daarom wijzen we u graag de weg in de wereld van de dementie in Zeeland. 

 

 

Het doel van Netwerk Dementie Zeeland is om de kwaliteit van leven en welzijn van mensen met dementie en hun mantelzorgers te behouden en waar wenselijk te verbeteren, zodat zij zo lang mogelijk en op een veilige en prettige manier thuis kunnen blijven wonen. 

Netwerk Dementie Zeeland is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen die zich bezighouden met zorg en welzijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in onze regio. 

 

Netwerkcoördinator Dementie Zeeland

Hanneke Weststrate

Wil je meer weten over het Netwerk Dementie Zeeland? Neem gerust contact op!

Aangesloten bij Dementie Netwerk Nederland

DNN

Levenspad voor zorgprofessionals

Signaleren

De fase voor een eventuele diagnose is een onzekere fase. Vaak spelen er zorgen over vergeetachtigheid of veranderend gedrag van een partner, familielid of naaste. Vooral het ‘niet pluis gevoel’ speelt in deze fase een rol. Misschien wijzen de signalen op dementie, maar ook andere oorzaken zijn mogelijk.

Diagnose

Is het vergeetachtigheid of dementie? Een vraag die speelt als mensen zelf of iemand in hun omgeving te maken krijgt met signalen van vergeetachtigheid en/of veranderingen in gedrag. Het vaststellen van een diagnose begint met een bezoek aan de huisarts.

Leven met dementie

Dementie is (nog) niet te genezen. Mensen met dementie verliezen langzaam steeds meer functies. Dit verlies is van invloed op hun dagelijks functioneren. Met de juiste ondersteuning en behandeling kunnen achteruitgang en symptomen geremd worden en kan de mens met dementie…

Maak kennis met onze casemanagers.