Bloeddruk meten op de Dag van de Beroerte: 'Belangrijk om er op tijd bij te zijn'

Iedere dag worden meer dan 100 mensen in Nederland getroffen door een beroerte, wat een aanzienlijke impact op hun leven heeft. Veel mensen zijn echter niet bekend met wat een beroerte (CVA) precies is, hoe je de symptomen herkent en welke stappen je moet ondernemen. In de week van de Europese Dag van de Beroerte wordt op donderdag 16 mei extra aandacht besteed aan dit onderwerp op de weekmarkt in Zierikzee. Diverse zorgorganisaties uit Zeeland zullen samen met het landelijk gratis loket Breinlijn informatie verstrekken over het leven met de gevolgen van een beroerte en manieren om een beroerte te voorkomen.

Om meer bewustzijn te creëren over de risico’s van een beroerte, kunnen bezoekers van de weekmarkt hun bloeddruk en bloedsuikerspiegel laten controleren. Daarnaast ontvangen ze advies over een gezonde levensstijl en worden, bij afwijkende metingen, doorverwezen naar hun huisarts voor verdere controle. Vorig jaar bezocht een jonge vrouw zonder klachten onze kraam en ontdekten we dat haar bloeddruk gevaarlijk hoog was. Ook de marktkoopman, die het afgelopen jaar wat kilo’s was aangekomen, liet op het laatste moment zijn bloeddruk meten en bleek ook een hoge bloeddruk te hebben. Beiden hebben vervolgafspraken gemaakt met hun huisarts.

Naast praktische metingen deelt een ervaringsdeskundige inzichten over de onzichtbare gevolgen van een beroerte. Ook wordt er informatie verstrekt over revalidatie en herstel. Bezoekers ontvangen een goodiebag (op=op) met materialen en informatie van verschillende zorgverleners in de regio en kunnen deelnemen aan een prijsvraag.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Vier keer per jaar verschijnt onze nieuwsbrief. Hierin leest u onder andere over de ontwikkelingen binnen onze organisatie en over mooie initiatieven of projecten. Dit is wat u van onze nieuwsbrieven kunt verwachten >

* indicates required

Intuit Mailchimp