In dit webinar gaan we in op het belang van nadenken over de toekomst (proactieve zorgplanning) bij deze ziekte: wat is voor u als patiënt en uw naasten nu belangrijk en wat is belangrijk als u steeds verder achteruit gaat? Welke klachten kunt u krijgen en hoe zijn die zo goed mogelijk te behandelen? Wat is er te doen aan benauwdheid? Hoe kijkt u naar de toekomst? Welke wensen heeft u? Praat u hierover met uw zorgverleners en uw naasten?

Tijdens deze avond zal professor Marjolein Drent, emeritus hoogleraar ILD en gepensioneerd longarts, een korte medische uitleg geven over longfibrose. Daarna zal een verpleegkundige een korte uitleg geven over de begeleiding van mensen met longfibrose en hun naasten. Tot slot zal een patiënt zijn ervaringen met jullie delen. Het webinar zal worden gepresenteerd door longarts Sander de Hosson.

Het webinar is mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II en wordt georganiseerd door een samenwerking tussen Carend, de Longfibrose patiëntenvereniging, Palliatieve Zorg Nederland (beheerder van Overpalliatievezorg.nl), de Patiëntenfederatie Nederland, en de ILD-care foundation. Het webinar is online en gratis toegankelijk. Registratie is wel verplicht.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Vier keer per jaar verschijnt onze nieuwsbrief. Hierin leest u onder andere over de ontwikkelingen binnen onze organisatie en over mooie initiatieven of projecten. Dit is wat u van onze nieuwsbrieven kunt verwachten >

* indicates required

Intuit Mailchimp