Webinar "Troosten, hoe doe je dat?" door Willem Blokland

Het Huis voor Levensvragen organiseert een webinar voor zorgprofessionals met de titel: “Troosten, hoe doe je dat?” Geestelijk verzorger Willem Blokland gaat in gesprek over het ondersteunen van mensen die een verlies hebben geleden.  Na een plenaire sessie is er gelegenheid om met elkaar ervaringen en gedachten uit te wisselen.

Veel van onze cliënten/patiënten hebben een verlies geleden. Ze hebben hun gezondheid, hun vitaliteit, hun partner of een belangrijk deel van zichzelf verloren. Soms vertonen ze apart gedrag. Soms zijn ze verdrietig of somber. Soms komen ze in een palliatieve fase en gaan ze overlijden. Soms komt hun hele leven in een sterfbed naar boven.

Ze roepen onze compassie op. Maar hoe bereik je hen? Hoe kan je hen helpen? Hoe kan je hen troosten?

Onderwerpen die besproken worden

In deze webinar wordt aandacht besteed aan verlies & rouw. Aan het verschijnsel van de spirituele/existentiële crisis. En aan wat je kan doen en wat je eigenlijk moet vermijden om mensen op dit punt te helpen. Troosten vraagt om een eigen stijl. Vaak doe je dat heel intuïtief en op grond van je eigen levenservaringen. Toch is er menselijk en professioneel meer over te zeggen.

Deze webinar wordt verzorgd vanuit het Huis voor Levensvragen Zeeland door Willem Blokland – humanistisch raadsman. Hij is verbonden aan het Huis voor Levensvragen Zeeland en werkt al lange tijd in het UMC Utrecht in patiëntenzorg en onderwijs. In zijn werk ligt het accent op: veerkracht, zingeving, aandacht & mindfulness, verlies & rouw, existentiële crisis en palliatieve zorg.

Aanmelden

Wil je ook deelnemen? Meld je dan aan via dit formulier voor deze online bijeenkomst op woensdagavond 8 september van 19.00 – 20.30 uur. Je ontvangt dan van tevoren de link naar de Teams-sessie.