Deze start is een eerste pilot voor een project dat in 2021 verder groeit en maakt onderdeel uit van het programma Digivitaal Zeeland. Doel van dit programma is om de komende jaren met behulp van digitale instrumenten de vitaliteit van cliënten, de vitaliteit van mantelzorgers en de vitaliteit van professionals te bevorderen. Het één en het ander. Het programma is mogelijk gemaakt door support van CZ, het project start alleen voor hun cliënten. Om het onderzoek naar de effecten  goed op te zetten zal samengewerkt worden met gerenommeerde onderzoekers. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland. In de uitvoering werken de casemanagers dementie nauw samen met de cliënten en hun mantelzorgers. Daarbij krijgen zij hulp van studenten van de HZ.  

De Sociale benadering stimuleert dat mensen met dementie zo lang mogelijk blijven meedoen in de samenleving. De inzet van vrijwilligers en mantelzorgers speelt hierbij een belangrijke rol. Deze benadering is geïntroduceerd door Anne-Mei The, antropologe en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de Zorgschakeldag op 1 oktober jl. heeft zij verteld over deze benadering. Zie deze link 

 Donderdag 3 december a.s. worden de eerste tablets gepresenteerd en gaat de uitvoering van dit project van start.
Luister hier naar het interview met Monique van Doorn (directeur Zeeuwse Zorgschakels) over de start van het project (Bron: Omroep Zeeland, Zeeland wordt wakker met Remco van Schellen)

Zie de digitale brochure van de Sociale Benadering Digitaal